Whiteout / Ледена смърт (2009)


psydex » , , , ,Сценарист : Джон Хебер, Ерик Хебер

Режисьор : Доминик Сена

Продуцент : Джоуел СилвърKate Beckinsale ... Carrie Stetko
Gabriel Macht ... Robert Pryce
Tom Skerritt ... Dr. John Fury
Columbus Short ... Delfy
Alex O'Loughlin ... Russell Haden
Shawn Doyle ... Sam Murphy
Joel S. Keller ... Jack (as Joel Keller)
Jesse Todd ... Rubin
Arthur Holden ... McGuire
Erin Hickock ... Rhonda
Bashar Rahal ... Russian Pilot
Julian Cain ... Russian Co-pilot
Dennis Keiffer ... Russian Guard #1
Andrei Runtso ... Russian Guard #2
Roman Varshavsky ... Russian Guard #3


Жанр : Екшън, Драма, Криминален, Трилър

Държава : САЩ

Година : 2009

Времетраене : 96 мин.

Субтитри : ВградениРезюме :

Антарктида. Най-студеното и изолирано място на планетата. Температурите падат до минус 120 градуса. Вятър брули ледената повърхност на континента с над 160 км. в час. Дом на една от най-смъртоносните природни стихии - БЯЛАТА СМЪРТ!

Именно това е мястото, което американският шериф Кери Ситко (Кейт Бекинсейл) не би пропуснала! Като единствения човек на закона в изследователската лаборатория "Амундсен-Скот", поверената и територия варира от спокойна и безпроблемна, до сурова и враждебна! Само след три дни станцията ще бъде затворена и слънцето ще се скрие за една дълга и сурова зима. Кери ще напусне не само Антарктида, но и полицията за да започне нов живот.

Но точно в този момент е открит труп насред ничия земя и Кери е захвърлена насред ужасяваща мистерия. Брутално пребит на километри от лагера, мъртвият човек е и ПЪРВОТО КОНТИНЕНТАЛНО УБИЙСТВО и най-голямото предизвикателство в кариерата на Кери Ситко.

Скоро към разследването се присъединява специалният агент от Обединените Нации Робърт Прайс (Гейбриъл Мачт), изпратен да наблюдава нейния напредък в тази територия без правителство. Когато разследването приема смъртоносен обрат и 60 годишна тайна е изтръгната от земята, Шериф Ситко сама се превръща в мишена. Прайс би могъл да бъде изключително силен съюзник, но само ако разгадаването на убийството е истинската му цел.

Сега, когато остават три дни до излитането на последния самолет от континента, Кери трябва да побърза да разреши мистерията или рискува да остане насаме в мрака с приближаващия убиец!